RETOURNEREN & GARANTIE

Handleiding hoe je kan aanmelden voor retour

 

Wij willen graag dat je tevreden bent met je aankoop bij Divali-Online. Mocht een artikel desondanks niet aan je verwachting voldoen, dan kan deze geretourneerd worden.
Artikelen kunnen binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgaaf van reden worden geretourneerd. Wel zouden we het waarderen als je een feedback kan geven waarom je bepaalde artikel(s) retour wil sturen. Wij kunnen hiervan leren en zorgen dat we nog betere produkten en betere kwaliteit kunnen aanbieden.

Je mag de produkten beoordelen en geruiken zoals dat in de winkel ook gerbuikelijk is. Je dient de goederen in de staat terug te brengen/sturen zoals je deze hebt ontvangen. Wij controleren altijd elke artikel zeer nauwkeurig op mankementen. Al onze artikels worden gescand en geteld voordat het wordt verpakt. Mocht je een pakket ontvangt die niet een een goede staat verkeer dan adviseren we je niet in ontvangst te nemen. Mocht er een onverhoopt een arikel toch niet aan de verwachte kwaliteit voldoen dan dien je dit z.s.m te melden via:
info@divali-online.com
tel. 072-5111151
whatsapp: +31 6 24446262
Stuur ook foto's mee zodat we het beter kunnen beoordelen. 
Voor meer infomatie over Herroepingsrecht verwijzen we je naar onze Algemene voorwaarden.
 
 
Tips
  1. Vraag altijd om een bewijs van retour bij de vervoerder, in het geval van vermissing van je pakket;
  2. Maak de verzenddoos en originele verpakking zorgvuldig open. Deze kan je weer gebuiken om de bestelling terug te sturen;

CREDITEREN
Voor zowel afgeprijsde als niet-afgeprijsde artikelen kan je kiezen voor een tegoedbon of een terugstorting. Het bedrag wordt binnen 7 werkdagen na ontvangst teruggestort. Een tegoedbon is niet tijdgebonden en kan altijd omgezet worden in contant.
Wanneer je de gehele bestelling terugstuurt, ontvang je de volledige terugbetaling van het aankoopbedrag. Merk op dat dit niet geldt niet voor rembours- en buitenlandse zendingen.

De ingewisselde spaarpunten - indien van toepassing - worden teruggezet op je account.
 
KLARNA BESTELLING
Wij sturen de Klarna factuur pas na 3 dagen nadat u uw bestellingen heeft ontvangen. Binnen deze 3 dagen heeft u de mogelijkheid om uw retour aan te melden. Nadat wij uw retour hebben ontvangen, sturen wij aangepaste factuur van Klarna naar u toe.
 
ARTIKEL VAN SPECIAL ACTIE
  • Gratis cadeau
    Het artikel dat gratis wordt aangeboden onder bepaalde voorwaarden (b.v. minimum bestelbedrag) moet geretourneerd worden indien de bestelling niet meer voldoet aan de betreffende voorwaarden vanwege retour van artikel(en) van betreffende bestelling. Anders, wordt dit artikel verrekend met uw retour
  • Staffelkorting, X halen Y betalen Het bedrag na aftrek van de kortingen wordt als een tegoed op uw account bijgeschreven. De genoten korting blijft geldig voor andere producten.
    Indien u kiest voor terugstorting, zou de genoten korting niet meer geldig zijn. De korting van behouden artikelen worden opnieuw berekend en verrekend met de retour. B.v. door retour van een artikel is de staffelkorting 30% ipv 40% van uw bestelling.
 
RETOUR AANMELDEN
 
Indien een bepalde artikel toch niet naar wens is, kan je je beroepen op het uioefenen van je HERROEPINGSRECHT.

Om je retour sneller en op een juiste manier te kunnen verwerken, adviseren we je om je retour via je account aan te melden.

 
Hieronder zullen we bescrijven hoe je dat kan doen.

Nadat je het artikel hebt aangemeld, kan je het terug sturen maar ook terug brengen naar onze winkel in Alkmaar:
DivaliFasion | Divali-Online.com
Huigbrouwerstraat 12
1811 BJ Alkmaar
Tel. 072-5111151

Je kan je retour aanmelden via "Mijn Account", vervolgens gaat je naar "Mijn Retouren".
Je kunt het artikel retour melden tot 14 dagen na ontvangst van de bestelling. Vervolgens hebt je nog eens 14 dagen de tijd om het pakket te versturen; in totaal dus 28 dagen.

Ruilen voor andere maat
Meld het artikel aan voor retour. Kies vervolgens de juiste maat van het artikel, indien deze voorradig is wordt de maat voor u gereserveerd. Zodra we uw retour hebben ontvangen, versturen we het gewenste artikel. De kosten voor versturen naar ons zijn voor uw eigen rekening. De kosten voor versturen naar u zijn voor onze rekening.

Ruilen voor andere artikelen
Plaats eerst een nieuwe bestelling en kies voor de betaalmethode "Overmaking". Meld vervolgens de artikelen aan voor retour en geef aan dat je de retour wilt omruilen voor andere artikelen. je kunt dan de omruilbestelling in het drop-down menu selecteren (Let op: je moet eerst een nieuwe bestelling plaatsen voordat je de retour gaat aanmelden. Anders verschijnt je nieuwe bestelling niet in het drop-down menu).
 
Retourkosten
Je betaalt zelf de directe kosten (de verzendkosten) van de retourzending.
 
RETOURADRES
Divali-online.com
Huigbrouwerstraat 12
1811 BJ Alkmaar
Nederland